Consultaties
Prestatie bevorderend beslag en therapeutisch beslag.
Prestatie bevorderend beslag en therapeutisch beslag.
Op grond van mijn ervaringen in de behandeling van diverse hoef- en beenwerk gerelateerde aandoeningen bij het sportpaard, word ik ondermeer door dierenartsen en hoefsmeden maar ook door eigenaren en trainers veel om assistentie gevraagd. Hierbij gaat het om blessures onder behandeling bij een dierenarts, prestatie beperkende problemen die door bekap- en/of beslag technieken verlicht kunnen worden, tot het geven van gewenste “second opinions”, ondermeer aan dierenartsen en verzekeringsmaatschappijen.
Nog veel langer buig ik me, letterlijk en figuurlijk, over de mechanische gevolgen van hoefbevangenheid. De ervaringen door mij in de afgelopen decennia opgedaan in binnen- en buitenland deel ik graag in woord en daad omdat de verspreiding van kennis over de mechanische gevolgen van hoefbevangenheid een enorme hoeveelheid leed bij het paard effectief kan helpen beperken.
Ik geef graag advies over prestatie bevorderend beslag en therapeutisch beslag. U kunt me daarvoor bereiken per telefoon/Whatsapp en email.
Emailadres: info@ronaldaalders.net
Tel. +31 653 490 222
In alle gevallen waar blessures of prestatie beperkende problemen bij uw paard spelen is uw dierenarts de eerst aangewezen figuur om uw vragen te beantwoorden. Inderdaad zal een dierenarts niet altijd over de kennis en ervaring op beslagtechnisch gebied beschikken, de dierenarts is wel de aangewezen figuur om het totaal overzicht te houden bij de aanpak van de problemen met uw paard. Mijn functie is ook die van een adviseur/specialist op het gebied van hoef gerelateerde technieken en de effecten daarvan op het paard.
Om ook maar iets te kunnen zeggen over uw paard heb ik gerichte informatie nodig. Alle contact gegevens van uzelf en algemene gegevens van het paard, maar ook het telefoonnummer en het emailadres van de behandelend dierenarts en uw vaste hoefsmid helpen de effectiviteit van de consultatie zo groot mogelijk te laten zijn.
Bovendien is alle informatie betreffende de geschiedenis van de problemen wenselijk. Denk aan zaken als wanneer zijn de problemen voor het eerst opgemerkt, wat is er sindsdien allemaal gedaan en wat waren daarvan de resultaten?
Alle data kunt u sturen naar info@ronaldaalders.net. Bij grote bestanden adviseer ik het gebruik van Wetransfer, een gratis online hulpmiddel om probleemloos grote bestanden door te mailen.
De diagnose naar aanleiding van gemaakte of nog te maken röntgenfoto’s verneem ik graag van de behandelend dierenarts. Echter voor mij als hoefsmid zijn röntgenfoto’s ook zeer belangrijk. Alleen aan de hand van röntgenfoto’s laat zich namelijk de correcte positie van een therapeutisch ijzer met zekerheid bepalen, bovendien verschaft een röntgenfoto essentiële informatie betreffende zaken als de positie van het hoefbeen ten opzichte van de hoornschoen en bijvoorbeeld de zooldikte, die zonder die gegevens slechts geschat kunnen worden.
Met betrekking tot de te maken röntgenfoto’s verschaf ik graag aanvullende informatie inzake de voor mij als hoefsmid relevante markeringen en opname posities.
Zeker in gevallen waar prestatie beperkende problemen spelen zijn recente foto’s en video van uw paard buitengewoon behulpzaam.
Een aantal zaken zijn hierbij van belang:
Beperk de foto’s en de video niet tot alleen het veronderstelde probleemgebied. Ook zaken als bouw en houding van het paard kunnen helpen het type beslag te kiezen. Pas op met extreem kreupele paarden. Laat deze niet onnodig lopen, het kan de problemen verergeren, ik geloof u graag als u zegt dat het paard kreupel is. Bel bij twijfel altijd uw dierenarts om advies.
Foto’s van de voeten zijn van belang, neem deze foto’s zodanig dat de vervorming minimaal blijft. Hiertoe dient de camera op de grond geplaatst te worden, waarbij uiteraard voorzichtigheid geboden is! Denk ook aan de flits op uw camera, paarden schrikken daar nog al eens van. Denk aan uw eigen veiligheid!
Naast foto’s van het gehele paard en beenwerk, zijn in ieder geval foto’s nodig van de zijkant, de zoolzijde en de voorkant van de hoef en wel zodanig dat de gemaakte opname beeldvullend is en haaks op de voet genomen zoals in deze voorbeelden hiernaast: